2013-01-16 975 瀏覽
今日同五個朋友係牛頭角打完波, 咪搵個地方食個飯, 有人推介左去呢間樂翠園一入去人真係唔多, 有三四張吉枱我估果個係老闆娘就比左張中間既大枱我地坐, 大到我地傾唔到計點菜果時我都無咩意見, 反正我睇牆上面都係 7-80 一碟,最後係個好唔耐煩既店員推介下, 叫左一個聖子, 我地只係叫聖子 , 佢都無提過幾錢 同點賣再叫左個蒜蓉芥蘭 同 中式牛柳, 見咁少, 朋友就叫多個蠔餅等左都無 5分鍾就出左個聖子, (係咪好驚我地 CUT ? )之後其他菜都上埋, 前後 5個飯, 3個汽水菜夠鑊氣牛好乾 , 食左一半就停手豉椒聖子王 , 啲椒未熟呀唔該蠔餅, 好蘇好脆食飽就飲下茶, 大聲地傾下計, 到埋單, 果個沒文化的店員一面放下單, 一邊叫著 五百零五蚊, 收你地 五百啦... 我比朋友睇單, 但根本睇唔到, 字體如符她知道我會追問, 就說出, 聖子 14蚊一兩 , 228 一碟, 500 蚊既一餐, 食其中一碟 228 ? 不如話根本就係見一頭, 位位 100 ??蒜蓉芥蘭 中式牛柳 豉椒聖子王 (大約五隻) 好大隻....殼 , 價值 228 蠔餅 , 我估都係大 , 五人都食唔晒5飯 ,
今日同五個朋友係牛頭角打完波, 咪搵個地方食個飯,

有人推介左去呢間樂翠園

一入去人真係唔多, 有三四張吉枱

之後其他菜都上埋, 前後 5個飯, 3個汽水

菜夠鑊氣

牛好乾 , 食左一半就停手
豉椒聖子王 , 啲椒未熟呀唔該
蠔餅, 好蘇好脆

食飽就飲下茶, 大聲地傾下計,

到埋單, 果個沒文化的店員一面放下單, 一邊叫著

五百零五蚊, 收你地 五百啦...

我比朋友睇單, 但根本睇唔到, 字體如符

500 蚊既一餐, 食其中一碟 228 ?

不如話根本就係見一頭, 位位 100 ??

蒜蓉芥蘭
中式牛柳

蠔餅 , 我估都係大 , 五人都食唔晒
5飯 ,3汽水

我唔知佢點計, 總之你地覺得咁樣都係抵, 你就去食啦, 我就永無下次
題外話/補充資料: 如果你要去試比人呃下錢, 記得唔到食佢推介既"好"野囉
2013-01-16