2018-04-22
成個禮拜無見熊大喇,終於熊妹今日放假,熊大又要黎九龍教拳,緊係順便見埋熊妹喇。熊妹知道山東街最近新進了一間文青cafe《Pause It》,見啲菜式都幾岩食,就帶熊大黎試下晚餐。差唔多8點黎到,全場full哂,一間小cafe可以吸引到咁多人黎都咪話唔西利。店員好熱情出黎款待熊大熊妹,話好快有位,等一等。熊妹望下個門口,原來收十點,就同熊大出去登打士街個邊行左個圈,返到黎岩岩好有位喇。不過得望街玻璃窗位,側邊牆掛住《春嬌救志明》的desicion board,正喎,終於可以試玩,幾得意。但熊妹唔鐘意俾人望住,窩心的熊大就幫熊妹要求如果遲啲內座有位想調過去,熱情的店員表示可以,又幾好相處喎。坐低無耐,店員好慇勤地自動走過黎問問想點什麼,非常友善,不似有些咖啡店視而不見。黎cafe前熊妹而做過功課,知佢的牛油果多士,南瓜蟹肉意大利飯,竹炭咖啡都係招牌菜,不過熊妹今日呢幾樣都唔想試,反而睇中佢的egg benedit 同薯條。點完餐後,內座好快又有位喎,店員又好有承諾咁走過黎問熊大熊妹係咪想搬枱,即使門口其實都仲有人排隊,服務真係幾唔錯。餐具用上一套鍍金的刀叉配合黑色瓷碟,感覺好像好高檔次,哈
餐具用上一套鍍金的刀叉配合黑色瓷碟,感覺好像好高檔次,哈。
奶泡都算厚,最後都keep到,唔錯,不過$40一杯唔係好大杯,貴左啲啲。
咖啡店裝修簡潔,燈火通明,大白燈配合白色牆,成件事好鮮明透亮的感覺。雖然內府唔係好大,但枱櫈排得密密的,都坐到2-30人,勁,仲要食極都仲有人黎,幾成功喎。下次晏奏黎試下佢啲咖啡同招牌菜先。