2017-12-06
圓方商場位於九龍站, 係九龍區高尚的購物中心, 商場名店林立, 食肆頗多, 還有溜冰場和電影院。今日就約左閏蜜齊齊行街再睇戲, 我地今次唔坐港鐵到九龍站了, 改為在觀塘坐215X巴士直去總站也很方便。去到戲院拎左電影票仲有時間, 我地去左戲院隔離一間餐廳食下野, 餐廳名為 , 係售賣美式漢堡包和薯條等等……可能時間係2點幾, 餐廳唔算多人, 我地搵左梳化位坐就去買野食, 漢堡包單點價錢由$59起, 轉套餐加 $29 有汽水和薯條。價錢屬於中等。見到隔離枱的薯條已經好吸引點可以唔食啦!!最後點了 :炸魚柳芝士漢堡 $59 (加套餐有汽水及薯條 +$29 + 凍檸茶 $3) = $91黑松露芝士薯條 $55 (加套餐 + $17包括飲品 +凍檸茶 $3) = $75磨菇洋蔥芝士牛肉漢堡 $69餐廳以自助形式, 先去購買職員會比一個儀器, 儀器一響便代表可以拎食物,現在香港越來越多這種服務, 十分方便。炸魚柳芝士漢堡炸魚柳芝士漢堡是我點選的, 魚柳即炸仲熱辣辣, 連帶芝士都溶埋, 當你咬一啖充滿已溶芝士, 魚柳,沙律醬,真係滿足度好高 !薯條薯條跟套餐, 份量唔多, 好彩再ORDER另一杯先
去到戲院拎左電影票仲有時間, 我地去左戲院隔離一間餐廳食下野, 餐廳名為 [Chips Republic], 係售賣美式漢堡包和薯條等等……可能時間係2點幾, 餐廳唔算多人, 我地搵左梳化位坐就去買野食, 漢堡包單點價錢由$59起, 轉套餐加 $29 有汽水和薯條。價錢屬於中等。見到隔離枱的薯條已經好吸引點可以唔食啦!!
最後點了 :
磨菇洋蔥芝士牛肉漢堡 $69
炸魚柳芝士漢堡
薯條
薯條跟套餐, 份量唔多, 好彩再ORDER另一杯先夠食 ! 薯條係粗身, 粗身係最好味 !
磨菇洋蔥芝士牛肉漢堡
雖然咬左一啖, 已經食到牛肉十分JUICY, 加埋磨菇片及芝士真係好惹味, 味道難忘 !
黑松露芝士薯條
醬汁好豐富, 食到底都仲有好多汁 ! 黑松露好香, 性價好高 !!
凍檸檬茶
份量比一般汽水大杯, 食薯條配送一流 !
食物味道佳, 雖然價錢唔算平, 尤其加埋套餐, 但係可以一試。