2024-01-27 376 瀏覽
📍 Peek-A-Poke去完旅行翻黎想食得清淡啲,呢間poke bowl主打低卡,以健康為首;同時食物款式多樣,俾客人好多唔同既選擇!😍餐廳裝潢設計簡潔清新,入到去有種心情舒暢嘅感覺~🥣自選風味碗 雙拼 $110成個bowl有三文魚🍣、八爪魚🐙、壽司飯、雞蛋絲、蕃茄豆腐,配上果仁芝麻醬▶️各款既主食豐富,三文魚係新鮮,冇雪味;八爪魚切得好大粒,食落爽口彈牙,而且份量多到鋪滿成碗飯面😛係食之前攪拌均勻會更加好食🤤醬料/配料方面,我全選🤣有齊曬鰹魚醬油、紫菜絲、芝麻、木魚絲、果仁、脆蒜片等等,口感豐富,多樣味道既享受👅🥣自選風味碗 雙拼 $110 朋友就揀左慢煮雞胸🐥、八爪魚🐙、珍珠糙飯、沙律菜、豆腐、雞蛋絲同蟹子~▶️碟bowl亦係搭到好高!雞胸食落唔會覺得好鞋,比預期嘅好😌八爪魚既份量好多!豆腐質地嫩滑;大量嘅蟹籽鋪喺最頂,一啲都唔吝嗇😚 碗底揀左珍珠糙飯+沙律菜,比例啱啱好,女仔食會啱啱好🐥炸雞 $48呢個必叫!!!炸粉唔厚,做到皮薄香脆~炸完之後仲保留到肉汁,好juicy~😎炸雞一共有6大嚿;最好食嘅係特製嘅靈魂醬汁,似千島醬嘅味道,食落酸酸甜甜,少少微辣🤏愈食愈開胃!🍌香蕉奶昔 $
📍 Peek-A-Poke

三文魚

🥣自選風味碗 雙拼 $110

🥣自選風味碗 雙拼 $110

🐥炸雞 $48

香蕉奶昔

🍌香蕉奶昔 $38
香蕉味好出,口感絲滑😚出邊飲開嘅香蕉奶昔大多都係偏甜,但呢杯反而係香蕉味重,反而冇咁甜~

⭐️好味指數:7.8/10

📍 Peek-A-Poke (heath慶方) (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈heath慶方地庫S01B號舖

#尖沙咀 #heath慶方 #peekapoke #poke #healthy #bowl #健康 #fresh #green
三文魚
香蕉奶昔