餐廳: 湯加 (黃埔天地)
資訊:

2018-02-13 607 瀏覽
平時午餐都唔中意食飯,求其食個麵就算。依家通街都係米線店,食完次都好口渴,湯底好多味精。聽講黃埔大翻新多左好多野行,今日咁岩放街就去行下街。行街前緊係揾小小野食左先啦,因為太餓啦,隨便見到間麵店冇乜人就入左去🤤——一睇menu,就知冇入錯餐廳,全部野都好健康,好岩我口味。我地2個人叫左3份野食,其中2個跟餐。——海鮮淮山麵 配菊花蜜賣相十分好,海鮮足料。海底要左清底,清清地,有海鮮鮮味。麵係加左淮山打成,不過食落同普通上海麵冇乜分別,口感彈牙,好食。😋菊花蜜味道天然,菊花香味好岀,但不會太甜,好過飲檸茶啊!——蝦滑淮山麵 配金桔蜜蝦滑好足料,有成7,8件,但略嫌唔夠爽牙,感覺蝦既成份唔係好多。湯底要左魚湯,好清冇乜油份,食落去唔會好多味精既感覺但又夠味😜——一人一個麵之外,我地仲叫左份生菜魚肉。店員貼心問我地洗唔洗走飯,先知原來係配飯既,可以轉做糙米飯添!不過我地都係嗌左走飯,唔好浪費食物嘛!🙂🙂魚肉係陵魚打成既,彈牙有口感,份量好足,成碗都係!生菜相對就有點少,而且烚得耐左小小,有點淋唔係爽脆。呢份如果跟飯食可能會有小小清淡,但當係小食就好合適啦。——2人午市埋單$146。最後讚下,
平時午餐都唔中意食飯,求其食個麵就算。
依家通街都係米線店,食完次都好口渴,湯底好多味精。
聽講黃埔大翻新多左好多野行,今日咁岩放街就去行下街。
——
一睇menu,就知冇入錯餐廳,全部野都好健康,好岩我口味。
我地2個人叫左3份野食,其中2個跟餐。
海鮮淮山麵 配菊花蜜
海鮮淮山麵

菊花蜜味道天然,菊花香味好岀,但不會太甜,好過飲檸茶啊!
蝦滑淮山麵 配金桔蜜
蝦滑淮山麵

——
一人一個麵之外,我地仲叫左份生菜魚肉。
——

2人午市埋單$146。
最後讚下,呢間上菜速度好快,而且服務態度好好,後來先知道好多地方都有分店

海鮮淮山麵