2022-08-08 108 瀏覽
夏日健康Fresh之選✨✨✨去完荔枝角D2 place既泰國市集,臨走見到有間主打健康既夏威夷魚生便當餐廳,見到menu五彩繽紛~好吸引😝今次叫左兩個自選DIY便當,第一個經典吞拿魚、煙薰油辣味三文魚配蛋黃醬沙律,飯底係黃姜椰菜花加半糙米飯。吞拿魚用自家製輕醬油腌製,係日式口味而煙薰油辣味三文油食落好刺激好岩嗜辣朋友,配飯沙律就係菠蘿,青瓜同蟹籽,撈埋黃姜椰菜糙米飯底,呢餐完全零罪惡感~另一個便當就簡左西班牙蒜油八爪魚、煙薰油辣味三文魚配山藥組合,山藥組合係山藥、毛豆同秋葵~都係排毒之選最後見到原來有冷壓紅菜頭果汁~有提子、蘋果、藍莓同檸檬🍋酸酸甜甜好易入口。成個便當食哂都唔會覺得好重負擔,係低碳飲食既好選擇!😃😃✨
夏日健康Fresh之選✨✨✨