2022-12-07
之前都介紹過呢間 Yogurt Smoothies茶飲店, 主打健康優格果昔, 用上自家製冰糖, 感覺健康啲, 啱晒一班喺天后番工嘅人士, 可以趁着放 lunch去買番杯嚟飲, 放鬆心情ꕀ🌈 芒果紅火龍優格果昔果昔顏色好靚!充滿少女心, 好適合打卡呢💗🤍💛呢杯yoghurt smoothie 用上新鮮芒果🥭、紅火龍果、明治4.3牛奶同純乳酪打成, 層次分明, 整體唔會太甜, 飲落好清新, 感覺好健康!芒果味比火龍果味較突出, 飲落有奶香同微酸甜嘅Yogurt味, 口感creamy又順滑, 水果同Yogurt味道好夾, 飲完唔會有飽滯嘅感覺ꕀ🌈 紅火龍優格蓋茶茶底可以選擇:桂花烏龍茶/茉莉綠茶上層係Yogurt, 下層係紅火龍果配茉莉綠茶。飲呢個茶嘅時候, 店員建議唔好用飲管飲, 而係好似平時飲芝士奶蓋咁, 直接傾斜90度飲, 咁就可以同時品嚐到 Yogurt同埋果茶⸝⸝Yogurt 味道濃郁, 酸酸甜甜, 味道啱啱好, 飲到天然嘅火龍果味, 仲食到少少果肉, 又有茉莉綠茶嘅香氣, 成個配搭好清新, 健康又好飲! 完全唔會有負擔感, 對腸道健康亦有幫助ꕀ
🌈 芒果紅火龍優格果昔
果昔顏色好靚!充滿少女心, 好適合打卡呢💗🤍💛
🌈 紅火龍優格蓋茶
茶底可以選擇:桂花烏龍茶/茉莉綠茶