元朗嘅食店真係花多眼亂,但係蒸氣火鍋一直都係我嘅至愛,因為蒸氣火鍋比較健康,而且冇油,啱晒減緊肥嘅我而呢一度嘅海鮮餐有幾款可以選擇,而今次我哋揀嘅係黃金套餐黃金套餐只需要$298 ,裏面嘅海鮮已經有好多款,包括奄仔蟹、澳洲龍蝦、海蝦、元貝、鮑魚、貴妃蚌、象拔仔同埋青口而套餐咁包埋瑤柱粥,係開始蒸海鮮之前會先將瑤柱粥底放喺蒸籠嘅最底層,等精元所有海鮮之後,滴出嚟嘅精華,就深入粥底裏面,聽到都流晒口水!店員會將海鮮放喺一個玻璃盤上面,拼砌得非常美觀,而且奄仔蟹真係好大隻,有多膏!澳洲龍蝦係每人半隻,而且已經開邊,見到澳洲龍蝦都依然有好多膏,真係心心眼而奄仔蟹亦都係爆膏,差不多整完嘅時候,蟹味特別香濃,已經忍唔住好想快啲有得食 ,蟹肉爽甜之後就到元貝、貴妃蚌、象拔仔同埋青口,呢啲貝殼類全部都好新鮮,好快就蒸到個殼打開,一打開即刻食,感覺真係好唔同!最後食埋個吸盡精華嘅粥底,真係10個讚,粥底特別鮮甜,仲有陣陣嘅海鮮味

而呢一度嘅海鮮餐有幾款可以選擇,而今次我哋揀嘅係黃金套餐