2020-04-29 4429 瀏覽
想減肥又想食啲好味午餐😈,終於比我揾到間啦😁Poke bowl 源自夏威夷,已經有幾百年歷史,當時漁民將新鮮捕獲嘅魚同海鮮切成小塊加入調味直接放係飯上,咁就完成咗Poke bowl 啦😋今日去嘅Pokeworld 當然唔止咁簡單啦,基本上佢分為四大項: Base, Sauce, Toppings 同埋Seasoning 我個Base 係羅馬生菜&椰菜,Sauce 就係Lime 同 Soy Sauce (無咁heavy🤣), Toppings 我選擇凍食嘅吞拿魚粒,蟹柳,玉子燒同中華沙律, 最後配料我要咗飯素,芝麻同紫菜碎😆佢份量都唔小,對我嚟講剛剛好食完好滿足仲無乜罪惡感😈😈但現時只有外賣,想堂食就要等禁聚令過咗啦😊會唔會再幫襯? 答案係 《會》😍
想減肥又想食啲好味午餐😈,終於比我揾到間啦😁

佢份量都唔小,對我嚟講剛剛好食完好滿足仲無乜罪惡感😈😈
但現時只有外賣,想堂食就要等禁聚令過咗啦😊
會唔會再幫襯? 答案係 《會》😍
2020-04-28
5 分鐘 (堂食)