2017-09-01 141 瀏覽
見到新餐廳D野食又幾清新,決定入去試一試.呢度D野食都幾健康,而且款色都計特別~~我同朋友各自選擇自己的set lunch配搭,我超肚餓,所以就叫左個有飯的set,呢個紅菜頭湯真係超級搶眼,顏色好鮮豔,可能因為有cheese,味道係少少鹹,咁樣剛剛好.因為我叫了德州燉牛肉醬粟米脆片,味道相當濃郁,兩者就可以互相平衡.而呢個辣牛肉醬真係超到位,佢夠挺身,所以撈粟米脆片唔會令脆片好快變"林",放埋去撈飯一樣開胃,雖然話係辣牛肉醬但辣度唔會太過火,重點係未食都聞到香氣~~~食多兩碗飯都無問題!跟餐我仲叫了蘋果汁,好fresh,好健康~~~至於朋友就點左輕盈"少少"的三文魚多士,點解我話"少少"呢,因為佢裡面舊三文魚真係好大舊!而且烤完之後三文魚本身的魚油爆出來,好豐腴,都幾邪惡~仲有芝士,真係無得輸!跟餐呢個周打蜆湯,鮮味豐富,唔算太heavy,裡面又有蜆肉增加口感,加上佢都幾大碗下,所以成個餐都算係好飽肚~如果鍾意三文魚的話,我絕對推薦大家食呢個餐!!

跟餐我仲叫了蘋果汁,好fresh,好健康~~~
apple juice
apple juice