2022-12-11
我都幾中意食Hawaii Poke Bowl,因為又健康又好味又可以自己揀中意食既配料,尤其是呢排近聖誕成日大魚大肉,就最啱食下呢啲健康poke bowl中和下。有得食poke bowl既地方唔係好多,尖沙咀重慶大廈地庫呢間Peek-A-Poke就幾就腳。 我今日揀左一個Ahi-san($88),入面有刺身吞拿魚,枝豆仁同香菇,我另外再加左海帶芽(+$10),鮮蟹肉(+15),三文魚籽(+$15)同埋牛油果(+15)。佢有好多組合選擇,可要全飯,全菜,或者一半一半,我今日揀左半珍珠糙米+半沙律菜。再加$5要左玫瑰花茶。 個poke bowl大碗得好誇張!十分之多配料!好彩揀左半飯+半菜,如果唔係仲飽!幾中意佢個Wasabi yogurt sauce,幾清新幾開胃。啲配料全部都好fresh,食完真係覺得幾健康!佢中意連自助水吧都係檸檬水,健康! 另外,如果你地係mirror fans,絕對要黎。因為佢狂播mirror既歌同埋有好多mirror應援物可以拎。😛