2023-08-14 36 瀏覽
夏天一邊行街一邊攞住杯冰凍手搖飲品真係好正,但係成日飲會好易肥😫都係飲下果汁健康啲!呢間手打果汁專門店使用新鮮水果,仲要100%無添加糖,所有飲品都係用蔗糖製成,飲多幾杯都唔怕啦!😎▫️自選配搭果汁 - 火龍果&桃 ($38) 4.5/5店舖放有多款不同嘅水果,即場將水果榨取成果汁,自己想點mix & match都得!尤於我好鍾意食桃,加上呢排好需要促進下腸道蠕動🙊就揀咗火龍果同桃。開頭驚會被火龍果遮曬桃味,但係飲落都有淡淡香甜嘅桃味,同火龍果都幾夾喎,成杯果汁都好清新,營養又豐富,真係好飲又有益!🤩▫️鴨屎香手打茶 ($32) 4.5/5鴨屎香呢個term呢排真係聽過唔少次,飲就真係第一次,鴨屎味飲唔到,飲到茶底有少少草本味,甘甘甜甜味道好特別😆新鮮檸檬拍打後味道更出,酸酸哋但又唔會有苦澀味,清爽酸甜,飲完好解渴💖▫️脆皮年糕 ($16 +$5肉鬆)年糕可以揀醬同配搭唔同嘅配料,我揀咗煉奶醬再加肉鬆。食落外脆內軟糯,口感幾特別,但係配埋麻糬冇乜味🤨下次應該要配香辣味或者茄汁沙律醬會更好!健康嘅飲品都可以好好飲,下次再試吓其他生果嘅配搭!☺️Overall rating (5粒⭐️為滿分)味道:

▫️自選配搭果汁 - 火龍果&桃 ($38) 4.5/5

▫️鴨屎香手打茶 ($32) 4.5/5

▫️脆皮年糕 ($16 +$5肉鬆)

健康嘅飲品都可以好好飲,下次再試吓其他生果嘅配搭!☺️

Overall rating (5粒⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️