2019-01-23
呢間 Supabowl 我想試好耐la!但係餐廳每日六點就關門所以怎樣趕都食唔到。剛好呢個星期日的早上我要去會展,於是就順便去Supabowl 食個早餐。 Supabowl 在利東街附近,如果不熟灣仔的路會比較難找少少,雖然 Supabowl 點舖雖細,但都有不少街坊幫趁!早上10點多已經很多外國人做玩運動後就過來買早餐。 Cocobowl 是用了半個椰子盛住,外形很吸睛,面層鋪滿藍莓、香蕉草莓等水果,而底層就是果茸,果茸是用巴西莓做基底,巴西莓外形很像藍莓但營養價值卻很高。Cocobowl的口感很豐富,多種的水果加上燕麥片和冰冷的果茸感覺好像在吃雪糕一樣,味道酸酸甜甜加上脆口的燕麥片,令Cocobowl更有咬口 而且水果也新鮮。早餐健康,可惜果茸冰冷!一大早空腹吃難免會擔心腸胃不息,其二,價錢比較貴一碗Cocobowl $80蚊。太貴了我打完卡~試過就算了。
我打完卡~試過就算了。