2021-10-06
朋友鍾意食印度菜但又唔想大魚大肉食到太heavy,就去了這間計好曬calorie,食得健康嘅印度餐廳!當晚雖然都幾多人,但店員服務都好好。前菜是脆片,可以點上印度風味的辣汁,幾開胃!喜歡吃羊的我點了lamb keema pav,是辣香的羊肉配上香脆麵包,餐廳用了充滿印度風的辣醬汁撈羊肉碎,香得來辣度適中,幾惹味。另外麵包包底面都烘了,配上芝麻,口感幾好。Avocado egg sandwich則是非常refreshing的配搭,夾雜了牛油果香配上紅椒、松子等材料,的確是健康之選。想吃點味道刺激、惹味點的,就點了I possible Seekh Kebab,用上impossible meat,以多種香料調製,辣得來好惹味,而且烤得夠香!點了杯mango lassi,是非常濃香的芒果味加上少少salty味道,中和辣的味道,的確值得一試。
當晚雖然都幾多人,但店員服務都好好。
前菜是脆片,可以點上印度風味的辣汁,幾開胃!