2021-09-19
2021年9月18日 晴今日去左荃灣, 見到有魚生飯就食下la有期間限定, 一定要試la都有好多款揀唔想食佢配好ge 飯都可以自選仲有得試下tim果汁都幾吸引睇住店員裝飯, 望到都流口水呢邊係配菜仲有水自己隨便針, 個水有淡淡ge 西柚味, 飲落好fresh 好好飲焦糖火炙帆立貝 $98, 配山藥wasabi 同黃薑椰菜花+半糙米飯火炙帆立貝真係好好食帆立貝鮮甜, 仲有好香火炙味山藥同椰菜花爽口, 仲有紅梅乾、枝豆同秋葵, 好足料好大碗山藥仲有拉絲, 好似食緊芝士咁煙薰油辣味雙併 $86, 有吞拿魚同三文魚, 唔會好辣, 配料有青瓜泡菜同紫菜, 好香好惹味呢碗揀左配沾烏冬, 感覺唔會好heavy, 份量arm arm 好仲升級左做套餐 +$25, 有蛋有布甸同湯, 但因為冇曬湯換左個飲品個布甸真係好好食, 好滑好香, 食完飯食arm arm 好個人比較中意食烏冬, 食飯太大碗好飽呢Red Dragon $35, 飲落好香蘋果味, 唔好以為咁多生果就好難飲好草青, 佢又冇喎同飲果汁差唔多, 而且都好大杯, 兩個人share 都夠
今日去左荃灣, 見到有魚生飯就食下la
有期間限定, 一定要試la
都有好多款揀
唔想食佢配好ge 飯都可以自選
仲有得試下tim
果汁都幾吸引
睇住店員裝飯, 望到都流口水
呢邊係配菜
個人比較中意食烏冬, 食飯太大碗好飽呢