2016-08-06
已經是第二次去吃,今次同老豆撐枱腳.我們兩人點了一人餐, 套餐的特色是食客可以自由配搭(如放棄飲品改為多一個頭盤),價錢能夠浮動, 由於他們的餐點很大份, 我和老豆選了一人餐再轉招牌菜和多加一個頭盤就已很滿足 上述兩個頭盤都是以茄子制作, 風味卻截然不同, 正! 招牌菜- 烤羊架 - 上次已試過, 今次專程為佢而再黎, 肉質嫰滑而多汁, 啖啖肉連埋一點肥膏放入口, 一大享受, 仲點會諗要節食, 哈哈! 記得要沾上大廚自家制既芝麻醬同蒜蓉醬, 比超市買既醬健康同富有層次感得多, 確實錦上添花!想特別提個飯, 原本以為食唔落架啦, 然而越食越想食, 一粒粒干身而易入口既米, 感覺上剛好可以幫你去除點羊架的油, 而且飯里面應該再配以微量香料, 好開胃, 最後食得干淨到好似洗完碟咁呀. 我誠意推介這間食店, 因為里面有對食物深有熱情同研究, 又很好客既大廚同職員 (我都花左哥哥仔唔少時間係討論佢地既食物制作上, 佢好細心講解各項食物既食材呢~), 食物真係好易拉近不同背景, 不同國家既人! 我一定會ENCORE, 仲有好多款食物未試呢 (menu會耐唔耐轉下架)~~