2023-10-28
Bischofia by Mood @bischofiabymood 📍:觀塘鴻圖道19號富登中心地下1號舖🚗:牛頭角地鐵B6出口 步行4分鐘📞:+852 3188-3812💲:~HKD200/head for dinnerFood quality✔️:和風䄂子三文魚蒟蒻冷麵、日式壽喜燒三文魚扒配焗蕃薯條、青松林綠、檸檬桑莓流心鬆餅👌🏼:雪糕蘋果批總結:😋我成日覺得健康同好食係兩個幾衝突嘅選項 但應用喺呢間餐廳上好似唔太成立 表面上係一間幾靚嘅cafe 但一睇餐牌 列哂營養標籤🏷️仲寫明就生酮 增肌 低脂 低卡 營養 減糖 每樣都有三種選擇 食完係一間又好食又健康 建議喺觀塘做完gym or yoga嘅朋友食呢間👍🏼😋低卡系列選擇咗146kcal 嘅䄂子三文魚蒟蒻冷麵🍜呢度有部分選項有分正常同再大份啲 啱哂需要更多補充嘅男士 女士絕對正常size就夠飽 $88 已經有大量嘅煙三文魚 整體以袖子汁做基調 又有青瓜甘筍同熟蛋皮調味 清新開胃嘅一碟😋增肌系列選擇咗500kcal嘅三文魚扒配焗蕃薯條🍟 蕃薯條炸得剛剛好仲唔會好油 好食 三文魚扒係以壽喜燒汁去烹調 簡單嘅美味😋有提供好幾款奶昔 仲列
📍:觀塘鴻圖道19號富登中心地下1號舖
🚗:牛頭角地鐵B6出口 步行4分鐘
📞:+852 3188-3812
💲:~HKD200/head for dinner
Food quality
👌🏼:雪糕蘋果批
總結:
😋有提供好幾款奶昔 仲列明其功效 青松林綠其實就係牛油果🥑加香蕉加奇亞籽加燕麥奶 可以提供奧米加三同單元不飽和脂肪 適合關注心血管健康嘅朋友 飲落好smooth冇顆粒感 咁健康同時又幾好飲唔係咁易做到
😋用qr code落單 雖然餐牌冇寫 但見佢網頁有得揀鬆餅就試咗 呢個係整餐最佳 內鬆軟外有點脆口 檸檬同桑莓味都好出 兩者都夾 不過我諗佢冇列明幾多kcal 大家咪當有時要奬勵自己一下🙊
😋我爸爸研究健康嘅飲食都好多年 作為白老鼠嘅我必須講 愈有營養嘅餐飲幾乎都唔會好食得去邊 所以呢間餐廳既可以做到健康同時又好食真係好難能可貴…. 所以真心幾推薦 尤其喺呢幾年健身風氣咁盛行 飲食同運動配合自然會相得益彰🙆🏼♀️
🤔雪糕蘋果批 有得揀雪尼拿同朱古力雪糕🍦雪糕幾好食但應該冇特別健康定點 蘋果批反而就較淡同軟身啲 冇咗批嗰種脆嘅咬口 不過就健康啲🫣
🤔整體因為以健康營養為主要目的 所以口味較淡 但絕對唔係無味 幾啱我口味我喜歡 但食開重口味嘅朋友就未必慣😎
🤔份量足所以價錢算合理 仲要本身以健康做賣點嘅 其實咁計仲抵過普通cafe