2020-05-11
黃店 💛 #ocio #大圍母親節當日,我帶咗媽咪去大圍呢間幾出名嘅黃店食lunch,媽咪好少出去食西餐,成日都好慳家,所以揀咗呢間都平平哋嘅餐廳請佢食,兩個人埋單都係$150。🥬🦀忌廉菠菜蟹肉意大利飯 ($59)媽咪揀嘅係最平嘅午餐,跟餐送一個蘑菇湯同一杯$33以下嘅飲品。蘑菇湯比市面上嘅比較稠身,媽咪都好鍾意。唔好睇個飯最平以為係cheap嘢!我同媽咪一致認為呢個risotto好好食!佢非常之香,而且菠菜同蟹肉嘅份量都好多,健康又好味😋🐠🍝刁草汁煎挪威三文魚扒配飯或意粉($78)我就揀咗近期最愛嘅三文魚扒意粉餐😝 一樣都係送餐湯同飲品,媽咪揀咗熱泡沫咖啡,我就頂唔順咁熱嘅天氣揀咗凍檸茶。三文魚超級大塊,啲肉有少少鹹,肉質唔錯,個邊/皮嘅部分又有少少脆,正呀🤪 意大利就㡳火用咗扁意粉,醬汁可以自己加,感覺都好健康😚
🥬🦀忌廉菠菜蟹肉意大利飯 ($59)
🐠🍝刁草汁煎挪威三文魚扒配飯或意粉($78)