2022-10-25
👩🏻🌾呢間基本係我每星期都一定會食嘅餐廳,不論堂食定外賣,食物份量絕對唔手軟,材料每次都放得好滿,健康得嚟又食得飽!😆◾️自選風味碗 - 雜錦香菇(普通size)🍄底 - 沙律菜🥗|配料 - 雞蛋絲 青瓜 蟹籽 海帶芽🌱|醬汁 - 果仁芝麻醬|調味料 - 紫菜絲 芝麻 木魚絲 果仁 脆蒜片 沙律菜份量好多, 雞蛋絲唔會好乾,果仁芝麻醬偏少,但係味道好香,應該同魚生會更夾。◽️自選風味碗 - 雜錦香菇(普通size)🍄底 - 沙律菜+珍珠糙飯🍚|配料 - 青瓜 蟹籽 海帶芽🌱|醬汁 - 香菇醬油|調味料 - 海鹽 紫菜絲 芝麻 木魚絲 果仁 脆蒜片 如果淨係食菜唔夠飽,可以揀half-half~糙飯都唔錯~香菇醬油份量會多啲,都係👩🏻🌾經常揀的。
不過本身已經好夠味,調味料唔建議加海鹽,會好咸。。。😅酸蘿蔔同蕃茄,鰹魚醬汁同蜜糖香醋汁👩🏻🌾都成日揀,配搭上嚟好開胃!中意食咩就揀咩,最緊要有得揀!💛如果仲係唔知揀咩,佢地有推介配搭,可以試下!🤤✨三文魚份量都好多,朋友都讚好味!✨✨根據非正式統計,男仔嚟食都會覺得飽嘅餐廳!🤭✨環境方面,坐位唔會好闊落,但係都算坐得舒服。採用自助形式,餐具
◾️自選風味碗 - 雜錦香菇(普通size)🍄
◽️自選風味碗 - 雜錦香菇(普通size)🍄
如果淨係食菜唔夠飽,可以揀half-half~糙飯都唔錯~香菇醬油份量會多啲,都係👩🏻🌾經常揀的。 不過本身已經好夠味,調味料唔建議加海鹽,會好咸。。。😅
✨三文魚份量都好多,朋友都讚好味!✨
✨根據非正式統計,男仔嚟食都會覺得飽嘅餐廳!🤭✨
環境方面,坐位唔會好闊落,但係都算坐得舒服。採用自助形式,餐具,水同紙巾都係自己拎。