2020-03-10
餐廳:饗量 (觀塘)地址:觀塘海濱道77號海濱匯2樓12-13號舖 打工仔嘅生活最想要嘅就係可以食到健康嘅一餐🍎,尤其是好多OL都會就住自己食野嘅卡路里🙈,畢竟做野已經成日要坐係度好少機會做運動⛹️♀️,最近係觀塘近住海濱果邊搵到一間健康外賣餐廳呢間饗量Fete Up原來係香港有3️⃣間分店,最新開嘅就係觀塘呢間,客人可以按照餐廳提供嘅卡路里轉換表去睇返自己想限制係食幾多卡路里嘅食物👍🏼,仲有得按照你想食嘅食物比例去制定你嘅飯盒平平地嘅Fete Mini($68)有一份飯🍚,一份蛋白質🥚,一份蔬菜🥬同一份伴菜。由於呢間主打健康飲食,所以基本上所有食材都係以健康為主😍,岩哂我我揀左糙米藜麥飯配饗量烤雞🐔、饗量焗南瓜🎃同秋葵,睇下個雞排幾大塊😋,係足足一整塊雞胸嘅份量,而餐廳嘅餐具同紙盒都用左環保物料去整,等我下次去買野食都自己帶返個飯盒響應環保先
地址:觀塘海濱道77號海濱匯2樓12-13號舖
呢間饗量Fete Up原來係香港有3️⃣間分店,最新開嘅就係觀塘呢間, 客人可以按照餐廳提供嘅卡路里轉換表去睇返自己想限制係食幾多卡路里嘅食物👍🏼,仲有得按照你想食嘅食物比例去制定你嘅飯盒
我揀左糙米藜麥飯配饗量烤雞🐔、 饗量焗南瓜🎃同 秋葵,睇下個雞排幾大塊😋,係足足一整塊雞胸嘅份量, 而餐廳嘅餐具同紙盒都用左環保物料去整,等我下次去買野食都自己帶返個飯盒響應環保先