2023-11-10
Simp.lane 觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨低糖低碳餐自選(i) ☀️意式牛肋條 $98 (ii) 椰菜花飯 (iii) 大陽蛋(+$5)有3條頗長的牛肋條🐮個醬汁有少少似紅酒燴牛肉👍🏻第一次食梛菜花飯,將梛菜花切碎成米飯的形狀,食落會淡味少少但感覺非常健康&養生☺️btw要加太陽蛋,用流心蛋漿撈飯好好味,適合要出街食飯但又想食得健康啲你🙋🏻♀️☀️百香果梳打 (跟餐+$15)好fresh好輕盈👍🏻☄️鹽酥大雞脾便當 $68 同我塊面差唔多大的雞脾🥰食落外皮香脆,肉質嫩滑多汁,另外便當仲包括左椰菜&粟米&肉燥,很台式的感覺~☀️台灣香腸3條 (跟餐+$15)很正宗的味道👅☀️臺式珍珠奶茶 (跟餐+$15)幾好味,珍珠都煙靭,拍得住茶飲店!最後食埋個甜品~☄️黑糖牛角酥窩夫 $38好有水準😻明明已經好飽,但係忍唔住一啖接一啖,最後食晒全個窩夫🤭撈埋cream食更好味~❤️🔥温馨的家庭式餐廳,餐牌超多選擇,總有一款啱你食~❤️🔥 仲有貓貓🐱一邊睇貓一邊食飯,很治癒😻❤️🔥❤️🔥❤️🔥既然你睇到尼度,不妨比個like
觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖
味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨
低糖低碳餐
好fresh好輕盈👍🏻
☀️台灣香腸3條 (跟餐+$15)
很正宗的味道👅
幾好味,珍珠都煙靭,拍得住茶飲店!
最後食埋個甜品~
❤️🔥温馨的家庭式餐廳,餐牌超多選擇,總有一款啱你食~
❤️🔥 仲有貓貓🐱一邊睇貓一邊食飯,很治癒😻
❤️🔥❤️🔥❤️🔥既然你睇到尼度,不妨比個like & comment & follow @gulugirl102 ~話比我知你有睇,比啲動力我丫
❤️🔥最後既最後,口味尼家野因人而異啦~
#eat #food #foodie #hkeat #hkfood #hkfoodie #香港美食 #香港餐廳 #香港好去處 #香港美食地圖 #觀塘 #觀塘美食 #kwuntongfood #kwuntong #晚餐推薦