2020-05-13
.今日早收工見肚餓,同媽媽去咗食譚仔雲南米線,見到佢有個新出嘅蟲草花雞湯米線,好似幾健康咁,所以就諗住試下😋,加多$8仲可以食埋紅豆椰汁糕,好似幾抵咁,就叫埋啦😝蟲草花雞湯米線 $42一見到個米線就覺得好養生,好足料,有好多蟲草花,杞子同雲耳做配菜,呀媽話女人要食多啲,因為補身得黎又抗氧化🤣仲有竹絲雞蛋同埋雞卷🤤啲雞肉好嫩滑👍🏻個特式湯底好濃,一啲都唔油,有少少藥膳味,好有呀媽靚湯嘅感覺😋紅豆椰汁糕 +$8份量都唔少,都幾抵食。食到好香好清甜嘅椰汁味,又香又滑,配埋紅豆口感極好,簡直係絕配😎呀媽食完都讚,話估唔到會有咁養生嘅餐單,好啱佢食☺️ 不過今日餐廳都多人食要等位,呀媽話下次叫網上外賣平台 算,不過就發現原來得個米線可以外賣,甜品就唔可以啦🙈🥺
蟲草花雞湯米線 $42
紅豆椰汁糕 +$8