2021-01-19
呢間素食店嘅純素雪糕大家都應該唔陌生 之前都介紹過🍦今次嚟決定試吓其他野😚同埋趁住而家新年 佢地仲有出咗靚靚嘅「love earth」利是封🧧而家參加giveaway就有機會拎到喇🥰.朱古力味純素雞蛋仔🍫 $48估唔到雞蛋仔都可以整純素 冇蛋冇牛奶 茄素同埋有乳糖不耐症嘅人士都可以食呢款港式嘅香港小食💚我同朋友一致認為呢到嘅雞蛋仔好好食‼️佢真係做到外脆內軟仲帶點煙韌 就算擺咗好耐都keep到個口感😍外面脆卜卜好似曲奇咁 入面軟腍腍好caky🍪估唔到冇加蛋奶都整得咁出色🤤個朱古力味仲要勁濃郁 唔會太甜😋佢面頭仲加咗啲水果:蘋果,奇異果,士多啤梨,藍莓🍎🥝🍓🫐底下面仲有好多nuts:腰果,合桃,南瓜籽,榛子🌰仲有啲coat咗脆脆提子乾 呢個好特別🍇.Wrap set👐🏻 $88跟咗一杯飲品同一個卷物 呢個抵食 姐係加多$30就多杯野飲😈.野飲揀咗火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶🥤見到個杏仁奶蓋好吸引 諗都唔諗就嗌咗🤤佢冇用到牛奶同芝士 變咗做用杏仁奶加豆腐😍個口感一樣好thick好dense😎飲落好香嘅豆味 似一pat融咗嘅豆腐🤣用呢個嚟取代芝士奶蓋都幾健康🥰面頭仲灑咗海鹽 豐富咗成個味道😝下面個
朱古力味純素雞蛋仔🍫 $48
Wrap set👐🏻 $88
野飲揀咗火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶🥤
見到個杏仁奶蓋好吸引 諗都唔諗就嗌咗🤤佢冇用到牛奶同芝士 變咗做用杏仁奶加豆腐😍個口感一樣好thick好dense😎飲落好香嘅豆味 似一pat融咗嘅豆腐🤣用呢個嚟取代芝士奶蓋都幾健康🥰面頭仲灑咗海鹽 豐富咗成個味道😝下面個base係火龍果汁加烏龍茶 兩個味道balance得幾好 飲到果香味之外仲有茶嘅清香🤩
卷物揀咗日式麻醬烤豆腐卷🌯
卷卷都幾豐富 除咗有百葉豆腐 仲有沙律菜,紅蘿蔔絲,車厘茄,青豆同牛油果🥑再加埋酸酸地嘅麻醬 真係好fresh✨個百葉豆腐真係好好食 外皮脆脆地 入面好軟滑🤤最衰佢嗰日冇得就咁嗌百葉豆腐小食 如果唔係一定嗌😭
熱舒壓香草茶🌿 $38
朋友好鍾意呢個香草茶 唔知加咗咩香草呢🧐飲落真係好香😚飲完成個人真係好relax好舒服😌