2016-12-09
今日約左大家姐到觀塘,家姐不想食肉想食素菜,所以我們又上 Openrice 搜尋,見食評對這家「一心素食」 都好正面,我們就用 Google Map 帶我們一起走吧!素食主義,尊重生命,環保健康,時代文明!套餐非常抵食,而且仲有好多選擇,我們見有好多食客都點了火鍋,考慮完這次我們選擇套餐下次再試下火鍋竹笙羅漢上素齋選用萵筍、白菜、雲耳、紅蘿蔔、腐竹炒芽菜,個汁好清食落好有佛堂齋菜味道一心特色素羊肉鍋味道適中都算有特式。一心薄餅印尼薄餅造底層,餡料用素肉芝士紅蘿蔔加點提子乾口感同層次分明,好好食秋葵鮑絲撈起呢味必食菜,意頭非常好,而且用有益的秋葵做食材,我同大家姐齊齊大玩撈起,將面層同底層日本手打烏冬撈起佢,嘩!混入麻醬同食味道一流招牌一心炒飯精細菜粒配上蛋碎,炒飯乾身少油加入脆米增加口感!好食!套餐有冷熱飲品及甜品提供,我們加了 $10 試下呢個芒果千層蛋糕
,我們見有好多食客都點了火鍋,考慮完這次我們選擇套餐下次再試下火鍋 竹笙羅漢上素齋
選用萵筍、白菜、雲耳、紅蘿蔔、腐竹炒芽菜,個汁好清食落好有佛堂齋菜味道 一心特色素羊肉鍋
味道適中都算有特式。 一心薄餅
印尼薄餅造底層,餡料用素肉芝士紅蘿蔔加點提子乾口感同層次分明,好好食 秋葵鮑絲撈起
呢味必食菜,意頭非常好,而且用有益的秋葵做食材,我同大家姐齊齊大玩撈起,將面層同底層日本手打烏冬撈起佢,嘩!混入麻醬同食味道一流 招牌一心炒飯
精細菜粒配上蛋碎,炒飯乾身少油加入脆米增加口感!好食! 套餐有冷熱飲品及 甜品提供,我們加了 $10 試下呢個芒果千層蛋糕