6天前
「Classified 」歐式休閒餐廳,記得好多年前喺淺水灣食過佢哋嘅All Day Breakfast 和咖啡,環境同食物水準都非常唔錯,今日就約咗住大坑嘅朋友仔,佢就推介咗呢一間餐廳嘅Set dinner好抵食,而且喜歡這裏門口近乎係開放式,望住街邊食飯感覺休閒🫶✨Set Dinner 由 $ 198起已包括主菜和餐湯/沙律+ $ 30仲可以品嚐餐酒/果汁/咖啡或茶 ▪️Seared Steak & Scallop $ 228 + $ 38香煎牛肉眼扒、帶子配法邊豆、燒汁 性價比超高的一道菜,牛扒五成熟,外層焦香肉質粉嫩,非常唔錯,沾上自家製燒汁夠晒惹味,帶子大大粒,生熟程度剛好頗鮮味,配菜仲有清甜的小蕃茄和法邊豆,新鮮好味▪️Serrano Ham PIZZETTE $ 198
風乾火腿火箭菜芝士薄餅Pizza 質素相當好,餅邊香脆餅底煙靭鬆軟,茄醬和拉絲芝士烤至焦香,好美味,再配上火腿、火箭菜、小蕃茄和芝士碎,好傳統的意式風味▪️Daily Soup椰菜花忌廉湯亦有驚喜,質感Creamy味道相當濃郁,就是椰菜花的清香,配上香脆的牛油酸種包,好味道▪️Truffle Fries 松露芝士
✨Set Dinner
由 $ 198起已包括主菜和餐湯/沙律
+ $ 30仲可以品嚐餐酒/果汁/咖啡或茶
香煎牛肉眼扒、帶子配法邊豆、燒汁
▪️Serrano Ham PIZZETTE $ 198 風乾火腿火箭菜芝士薄餅
▪️Daily Soup
▪️Truffle Fries 松露芝士薯條 $ 65
粗身薯條炸得香口又香脆,這個薯條品種薯香特濃,再灑上大量松露醬和芝士粉,作為薯條控嘅我表示非常之咁喜歡
▪️Chicken Avocado Caesar Salad $ 128
傳統雞肉牛油果凱撒沙律
非常足料,雞胸肉做得唔錯,入口幾Juicy一啲都唔嚡口,沙律菜和牛油果非常新鮮,再配上一隻烚蛋、除麵包粒和恰到好處嘅沙律醬,相當有營養健康美味
▪️Classic Mojito $ 75
帶有濃香的青檸和薄荷味道,相當清新,酒味不算太濃,容易入口
▪️Green Splash $ 55 青蘋果芹菜黄瓜檸檬草冷壓果汁
店內提供多款冷壓果汁,而我選擇這一款有齊晒我喜愛的水果和蔬菜口味,味道清甜,帶有濃濃的芹菜香氣,感覺健康和清潤