2020-11-01
1965 瀏覽
友人推介西灣河嘅沁沁麵好好食 , 就嚟試下呢間小店 ~~ 請真食店門面唔吸引 🤨🤨 , 亦唔起眼 , 如果唔係友人話好食 , 應該唔會主動入去食 😅😅 食店細細間 , 大概有 20 個座位左右 , 地方乾淨企理 餐牌 :沁沁麵 ($43)外貌唔算吸睛 , 有一堆木耳片 , 2 粒西蘭花 , 雞肉絲 , 半隻鹵水蛋 , 雞肉絲好似煲湯雞肉咁冇乜味 🤨🤨 , 小小鞋口 , 木耳片大大片 , 個人覺得木耳絲口感較佳 , 值得一讚係鹵水蛋 🤤🤤 , 非常入味 , 半粒真係唔夠喉 , 係成碗麵最好食嘅食材 😂上海拉麵軟硬度適中 , 冇乜特別 , 秘制人蔘雞湯底唔錯 , 仲有一小節花旗參 , 湯底接近冇油 , 清得嚟夠味 , 鍾意飲湯嘅朋友絕對值得一試 😌 , 不過麵底同埋配料就冇乜特別啦 🤔🤔醉雞卷 ($25)超抵食 ! 外表都唔錯 , 酒味適中 , 雞肉口感中規中舉 , 呢個價錢仲想點 😜😜自家製羅漢果茶 (跟湯麵加 $5) 有熱 , 常溫 , 凍選擇 , 味道有家的感覺 😂😂 ~ 整體黎講 , 小店食物偏健康養生 , 鍾意飲湯 / 比較淡口味嘅朋友可以一試 😀😀
餐牌 : 沁沁麵 ($43)
醉雞卷 ($25)
超抵食 ! 外表都唔錯 , 酒味適中 , 雞肉口感中規中舉 , 呢個價錢仲想點 😜😜 自家製羅漢果茶 (跟湯麵加 $5)
有熱 , 常溫 , 凍選擇 , 味道有家的感覺 😂😂 ~