2024-05-28
Poking地址:上環蘇杭街121號地舖Poking主打低卡路里,高蛋白質既健康餐,健康既食物俾人感覺係唔好食,但依間Poking就做得到色,香,味都有,而且味道仲好好添!今次行過上環先知道原來上環有分店,店舖雖小,但坐得都舒適!主要係食物既賣相,味道,同份量都拿捏得好好!如果你係比較大食既,亦可以再額外加配一啲食物落去碗飯到!但本身份量其實都相當足夠!同另一半不約而同叫咗同一款餐,我就再追加多個雞胸😋😋順帶一提既係依度既刺身飯相當出色,物超所值!😊 款式眾多,如果睇極都覺得無款式係啱,亦可以自己DIY挑選食物材料,非常彈性!用餐過程當中,亦見到有不少人會外賣,睇得出依間店既人氣頗高!值得支持~Creamy Baby x 2內有三文魚,牛油果,雞蛋絲,豆腐,青瓜,蟹籽,木魚絲,脆炸蒜粒 配 芥末乳酪沙律醬,再額外加多個 慢煮雞胸壽司飯 $168另外加多杯蜂蜜柚子特飲,清新的柚子香氣,口感爽口,帶有微酸,十分開胃~
地址:上環蘇杭街121號地舖
Creamy Baby x 2