當炎炎夏日之際,食得fresh 就變得十分緊要。今日去到尖沙咀一間樓上西餐廳闊落之餘,食物都好重質素。有機菜,無激素Ribs 有機田園沙律 今日天氣相當之熱,好想食一些fresh 既starter 沙律相當fresh, 而且上面加左鮮芒果,令個感覺更清新。餐牌標榜係有機菜,變相食得更健康,同埋我一直都支持有機食物,畢竟食落肚既,健康又安全冇添加最緊要。無激素燒BB豬肋骨 $228Ribs 個味道好重豬味,少少黑椒,鹽味已經夠曬,佢個調味有一種香口,有少少似乳豬香口。我鐘意佢無激素既原材料,平日自己買餸都會食無激素肉類。個ribs 煮既時間亦岩岩好,仲係好鮮嫩白酒蜆闊條麵 $288Vongole 其實平日由急凍包裝叮叮食到到高質既意大利餐廳都有。今日味道真係好吾錯。蜆方面,真係隻隻都大隻。仲有就係好滑,吾係用平價蜆。加上本身真係鮮味,令意粉都吸到海鮮鮮味。個汁,白酒味重得黎吾係死咸,有少少蒜香味。又吾會太傑太稀。仲有叫了直壓果汁更保留水果原味同埋營養。今餐chill 得黎,亦健康
闊落之餘,食物都好重質素。有機菜,無激素Ribs

有機田園沙律
今日天氣相當之熱,好想食一些fresh 既starter
沙律相當fresh, 而且上面加左鮮芒果,
令個感覺更清新。餐牌標榜係有機菜,

無激素燒BB豬肋骨 $228
個ribs 煮既時間亦岩岩好,仲係好鮮嫩

白酒蜆闊條麵 $288
個汁,白酒味重得黎吾係死咸,有少少蒜香味。又吾會太傑太稀。

仲有叫了直壓果汁
更保留水果原味同埋營養。
今餐chill 得黎,亦健康