2024-12-08 45 瀏覽
今日係開心星期五,本身約咗朋友一齊去食晚餐,點知佢同我講原來小薯茄喺朗豪坊開咗主題店,於是我即刻勁興奮,話一定要嚟,因為本身已經係佢哋嘅小粉絲,只不過近期太忙都未有時間睇佢哋嘅片,但係點都好,都上嚟支持一下,嚟到之後好多打卡位,真係食得好開心,食物嘅質素完全係超乎我想像,而且更加見到佢哋有做緊中午嘅lunch set,都只係$88!下次一定要嚟食!不過講返今次晚餐食咗啲咩先啦,食咗好幾樣嘢我都覺得好出色嘅!小食要左醉雞心同滷封門柳,醉雞心煙煙韌韌,加埋花雕酒嘅調味,超級正!封門柳亦都好入味!mains我地要左三個來share,滷水牛三寶飯、醉豬手烏冬同蕃茄牛腱烏冬。我個人就最鍾意個蕃茄牛腱烏冬,係呢間分店先有嘅,蕃茄湯底好濃郁,烏冬口感亦都好正,牛腱亦都絕對唔會嚡口,係厚切!食咗個醉雞心已經知道個味道好正,所以就加點咗個醉豬手烏冬,一如所料,真係覺得唔夠皮!烏冬嘅口感亦都相當煙靭~飲品方面,朋友就叫咗鳳梨蕃茄茄特飲,我試咗一啖都覺得好出色,鳳梨甜甜地,加埋微酸嘅蕃茄,都好夾!我我要咗粒粒白挑烏龍,入面有超多果肉,好正!至於甜品,當然就要食芋圓!我哋試咗兩款都覺得幾特別,招牌黑糖同埋抹茶

至於甜品,當然就要食芋圓!我哋試咗兩款都覺得幾特別,招牌黑糖同埋抹茶金時各有特色,我自己就鍾意黑糖味,唔會太甜,芋圓夠chewy!