2015-01-25
本來想去希慎買甜點食,經過銅鑼灣地鐵站F出口,見有間芭芙店新開,門面光鮮亮麗。店內店員著住日式制服!欣賞會用頭巾包頭!有時見啲店員頭髮好長又唔扎好!都覺得衛生麻麻!原來店只係左邊,右邊係另一間賣菓子嘅店,不過我試一間先!雪櫃頂有餐牌,15款有7款已售馨!淨低都以以朱古力為主!雪櫃芭芙幾靚,忍唔住揀兩件外賣。店員提我買四件先會用盒!兩件只會用紙袋,我人少唔買得多,所以照兩件,店員就幫我袋起,紙袋有硬卡紙托底,都唔難拎,設計幾可愛,店員仲比埋印花卡我儲,買2件產品就一個印花,10個印花可換2件「忌廉芭芙」!回家打開紙袋,好香朱古力味,每件餅有獨立紙套包住,唔會沾到其他餅味道!朱古力熔漿蛋糕:賣相樸素平實,唔花巧,店員講可以加熱食,變成心太軟,但我想試下凍食!切開一睇,中央全部係濃朱古力漿,雖然唔流心,但好香滑,外面蛋糕鬆軟!食多都會膩,好在件餅唔大件,剛覺得膩就食晒!配紅茶的話一流!濃朱古力曲奇芭芙:個賣相唔係好靚,一粒粒突起嘅,尺寸大,咬一啖,外層一粒粒脆口,芭芙皮煙韌,中央滿滿嘅香滑忌廉!流心嘅質地!唔會好甜!就好味!肥髀咬一啖之後就霸晒來食!公司網站資料都好詳盡!店員服務勤快,而且會
偶然發現嘅食店!有驚喜好開心!