2020-06-24
今晚本來想去食K11附近的新泰,7:20去到但超多人等位😵,最後想睇下附近有乜野好食☺️,度度都超多人😓,行到去Mira Place 2見到呢間葡國野Mike's Kitchen, 覺得ok喎😆,餐廳果位姐姐仲好好人,話要等15分鐘左右,叫我地行一陣有位打俾我地🙏果然15分鐘有位,拿拿聲睇食乜😆。。叫左2人份葡式小食拼盆(98蚊)😋有炸馬介休,吾太咸👍酥炸四季豆,炸魷魚同葡式香腸,全部香口野😆送酒就好啱,但我吾飲酒,反而飲左幾杯水🤣🤣葡式肥仔炒飯(98蚊)😳一黎到點解成個西炒飯甘款😫? 好彩味道係ok的,而且炒得幾乾身🤣但賣相麻麻地Mike's Chicken招牌燒春雞(198蚊), 用芝士香草烤全隻燒春雞👍,呢個好好食,隻雞燒得勁滑,皮香脆❤️,好好食😋😋鋪面的芝士麵包糠好香脆❤️❤️馬介休炒椰菜,成日覺得食飯一定要有菜先健康🤣椰菜上面既馬介休絲好咸呀太飽所以沒叫甜品😭,埋單555蚊,餐廳座位吾迫,似乎都幾多熟客😆。餐廳氣氛幾好,侍應都好有禮貌❤️,下次可以再去,再試下其他燒雞,米走雞呀!🤣🤣
果然15分鐘有位,拿拿聲睇食乜😆。。
鋪面的芝士麵包糠好香脆❤️❤️