2022-04-23
今天去揾兒甥仔睇戲,睇戲前食完飯佢地提議去食雪花冰,話好多人食嘅,入到去簡約feel, 約有6張小枱面2張櫈咁,店舖外有兩個位,現時好多cafe 咁裝修,出面放下狗咁,好relax feel。我去果時入面得3枱仲有幾張吉枱(沒有影到內在裝橫)。點了兩個味三個人share,一杯香蕉朱古力,一杯焦糖海鹽。我集中食焦糖海鹽,波波面係cream cheese,下一層係牛奶雪花冰,雪花冰幾幼細,不過奶味唔重,其實都食唔到咩味,不過配上面果層咸的cream cheese 係啱啱好嘅。而焦糖海鹽呢就係杯邊黃色果啲,焦糖海鹽來講係夠味都唔錯。最低層係布甸,咪道無咩特別。Topping 有焦糖爆谷,唔突出,另外有糖,果個我好鐘意食,不過唔係好多。成杯咁講口味係偏清淡,唔太甜。一杯50蚊我自己覺得貴,不過而家物價係咁上下。但係我諗無咩吸引到我再好想食。
但係我諗無咩吸引到我再好想食。