2015-06-19 494 瀏覽
又係嗰句,偷得浮生半日閒,嚟大坑食嘢真係要得閒先得。嚟之前都冇咩點諗住去邊間,去到見到呢間拉麵都有人食就即管試吓啦。第一次,叫個標準,咩嘢都係選普通,而且唔要加辣,試佢原味!本來嗰日有特別味道黑胡椒湯底,但都忍住,睇吓下次仲有冇緣份。唔,講到明睇吓下次其實即係今次都幾滿意,咁事實上佢嘅水準係可以嘅。先講隻蛋,加咗十蚊愛多咗蛋,個人起好係蛋黃熟啲另一半流心會好啲。但呢度既蛋我都覺得可以嘅,隻蛋嘅質素就普通,冇咩蛋黃嘅香味,但全流心係佢賣點.一啖湯,一啖蛋都幾令人回味.麵嘅份量相對少啲,如果你想要多啲就加多十蚊,加十蚊有幾多就真係下次先可以話你聽。軟硬度我選擇普通,送到嚟比我想像中硬咗少少,但係可以接受嘅。下次會試吓再軟啲。叉燒可能係唯一要投訴,薄,小,而亦因為薄而令佢食落好似食緊塊偏瘦嘅豬肉而唔係一塊叉燒,一塊冇肉味嘅叉燒。湯底絕對可以,我選咗普通,但比我想像中濃厚,但都係可以接受嘅,今次選咗普通味,下次我會試番濃味。飲咗大半碗都唔覺佢好膩,之後亦冇需要飲好多水。蔥粒絕對比得唔手軟,除非你真係好鍾意蔥,如果唔係就冇需要加。整碗麵嚟講,其實係唔錯,個人始終覺得食拉麵其實一啲都唔平,以佢份量
整碗麵嚟講,其實係唔錯,個人始終覺得食拉麵其實一啲都唔平,以佢份量佢價錢就其實係偏貴,但偶爾一試亦無防。