2020-08-11
星期一嘅下午,我同朋友相約係cohee 傾下計。估唔到平日門口都好多人等位😱 店員話要等2個鐘左右... 不過好彩前面嘅客人食得比較快,我地最後等左30分鐘左右就入到去。Café 環境走日系風格,簡潔清新,有2面落地玻璃令室內充滿自然光,配上一張working table係正中間,令人唔會有太侷促嘅感覺。Dirty ($38)通常café 都係serve Latte, flat white 之類嘅咖啡,dirty都比較少見。Creamy 嘅expresso short 撞落香濃嘅凍牛奶上,一啖飲落去,會飲到有2種唔同嘅texture👍🏻 店員亦提醒,如果想好飲啲,就唔好搖個杯mix 埋咖啡同牛奶。Scone with cream cheese with Parmesan cheese & sun-dried tomato ($28)巴馬臣芝士及蕃茄乾英式鬆餅搭忌廉芝士,個名水蛇春咁長😂 唔同平時食開嘅甜scone,呢個scone充滿咸香味得黎係好rich,入面都唔會太乾,正😋Duck breast, avocado & yuzu sauce ciabatta ($78)煙鴨胸、牛油果、
Dirty ($38)
煙鴨胸、牛油果、柚子醬法式拖鞋包,包身外脆內軟麥味濃。可惜鴨胸同柚子味太出,遮蓋左牛油果嘅味🧐
上網見到佢地有做coffee workshop,可惜因為疫情停咗。希望疫情快啲過去,佢地可以resume d workshop 喇☺️