2014-03-13
我諗每個人都有佢自己嘅comfort food, 對於我嚟講,我嘅comfort food就一定係咖啡今日喺大角咀附近,一個人的浪漫就search到呢間咖啡店⋯點幾鐘入到去,好在有位,唔係好多位,不過空間感幾夠,平時嘅我唔係好鍾意高凳,不過呢張又幾舒服喎👍由於第一次嚟,唔知點叫,好在哥哥仔話我知三文治加咖啡減$10,咁我就叫咗煙三文魚加咖啡⋯先上呢本cappuccino ,個感覺好elegant,拉花姐姐拉到個花好靚,呢個杯嘅色加上射燈真係令杯咖啡加分👍一飲,個奶泡夠厚夠滑,咖啡底夠濃,唔會俾奶蓋過,好飲👍呢個三文治真係唔普通,哥哥仔recommended 我食呢一隻包真係無介紹錯,包上面鋪滿香脆嘅芝麻,中間塊三文魚係剛好鋪滿咗成個圓形,所以每一啖都有三文魚,再加上搽咗我最喜歡嘅cream cheese仲有啲我估係秘密醬汁,只係少少就已經釣起咗成個包嘅味道,真係好值得讚賞👍兩位店員一男一女,唔知佢地係咪老闆呢?兩位年輕人,面帶笑容,而且令我覺得佢地真係好鍾意呢個工作,喺而家嘅香港好難揾到呢個用心製作嘅味道,好舒服,繼續陶醉一下先
今日喺大角咀附近,一個人的浪漫就search到呢間咖啡店⋯
一飲,個奶泡夠厚夠滑,咖啡底夠濃,唔會俾奶蓋過,好飲👍