2015-08-23
同事介紹,話美孚有間新開既私房菜,味道同服務都大讚,所以決定去試一試。不過間私房菜要提早book位,佢個whatsapp菜單俾你,定左菜單之後就要先入$500,咁先叫成功book枱。我同男友就簡簡單單叫左兩個雙龍宴套餐。入到去,得幾枱客,環境夠晒清靜,我喜歡,因為而家係香港安安靜靜唔使逼唔使筏咁食餐飯都幾困難。坐左無幾耐,待應就自動幫我地上菜。小菜係芥茉蟹籽墨魚及蒜片牛柳粒 – 個墨魚好爽口彈牙,不過我就覺得芥茉味唔夠重,個牛柳粒好正好香,唔會太熟,呢個建議大家快食,凍左無咁好食。宮廷鱘龍筋 – 我完全唔知咩係鱘龍筋,只知佢係一個湯羹,D筋好爽口,睇落好似雪哈膏,應該有好多骨膠原,哈哈蒜蓉開卣蒜龍蝦 – 呢個一般啦,不過不失海參扣鵝掌 – 海參同鵝掌都好淋,尤其係海參,同個汁好夾,建議切細舊D,可以吹多D汁,食到呢道菜已經飽左7成鹽焗乳鴿 – 唔狩好食,我都係喜歡鴻燒乳鴿日本大根西紅柿 – 食左咁多肉,膩膩地,食番個清清地既菜去一去油,感覺餐廳好用心,同個菜present得好靚最後係甜品,有成3件咁多,我最喜歡個蛋白杯杯,另外兩件都太甜了個餐如果包埋杯凍飲就更好啦!
蒜蓉開卣蒜龍蝦 – 呢個一般啦,不過不失
鹽焗乳鴿 – 唔狩好食,我都係喜歡鴻燒乳鴿
個餐如果包埋杯凍飲就更好啦!