2023-03-05
12月時候係Openrice用8折買左$200現金卷,當時寫明星期一至日可以使用,但最底下條款又寫左公眾假期不適用,兩句說話係自相矛盾第一次去係星期日,佢話公眾假期唔比我用,Fine 無所謂啦,咁今日21/2星期二我再去幫襯,打算用張現金券,當我問清楚店員係咪可以用,佢兇神惡殺咁話今日有八折,你用呢個唔抵冇著數,叫我千其唔好redeem,又用極差態度話今日買㗎?今日買唔用得!我心諗:我買咗幾個月,去到3月2就expire,今日仲唔用等幾時?我地order左2份精選串燒定食(每份$108),定食有鵪鶉蛋,燒鴨胸,感覺似港式燒烤多過日式,舊五花腩燒到乾爭爭我再追加左藥膳青蔥雞腿肉($48)柚子日本五花腩($52),食物質素普通,但等上菜時間都要40分鐘,催左一次先上菜,但成個場本身都唔多客,效率有待改善埋單時,店員再次強調用cash coupon唔抵會蝕錢,我心諗:成張單Total $316加一,我用$200 cash coupon點計都化算過$316 八折啦,店員完全係冇為客人著想,好似唔想比我redeem咁,既然你咁唔想比客人用,係咁為難客人,你就唔應該係openrice賣呢d cas
我地order左2份精選串燒定食(每份$108),
我再追加左藥膳青蔥雞腿肉($48)
埋單時,店員再次強調用cash coupon唔抵會蝕錢,我心諗:成張單Total $316加一,我用$200 cash coupon點計都化算過$316 八折啦,店員完全係冇為客人著想,好似唔想比我redeem咁,既然你咁唔想比客人用,係咁為難客人,你就唔應該係openrice賣呢d cash coupon 食呢餐飯完全係背脊骨落,成肚氣!唔好扮晒經營日式食肆,完全冇日式食肆應有嘅待客之道