2021-01-26
熟成厚切牛舌丼「熟成」嘅意思真係講緊佢會全部熟晒,就唔係tender pink 嗰種七成或者五成熟。不過,咁樣就唔代表佢會好un or 癡牙。基本上,除咗有一舊肥膏連埋筋腱位之外,九成嘅牛舌都係彈牙,可以簡單輕易地咬開。而且每粒牛舌都燒得咁上下,有金黃色香脆嘅顏色。有啲會特別彈牙,好有𡁻口😛。 黑毛和牛牛扒丼青森溫泉玉子食完第一個無玉子蛋版本,就會明白:原來隻溫泉蛋其中一個用途,係撈埋火箭菜一齊食,如果唔係就會比較似心食草😂 因為佢嘅份量都唔少,確保到有足夠嘅纖維😂 兩碗嘅牛丼飯都有確切嘅炸蒜片,為牛肉加添左風味😍👍🏻 雖然講係和牛牛扒,慳始終華都貴,所以其實係薄切嘅🥲 但係都有大概九到十塊,每塊直徑都有返咁上下,都唔會令人太失望👍🏻環境風格如果你想喺香港可以偽裝日本旅行,呢間餐廳都幾值得嚟自我安慰一下😂 餐牌係日文,服務態度都有日本旅行咁好,當然要加一服務費啦。😏 露天雅座。我去嘅時候,大部份顧客都係坐室內,但其實室外嘅陽光,即使正午12點都唔會直接照住,所以如果天氣好,就可以喺出邊享受到。
黑毛和牛牛扒丼青森溫泉玉子
兩碗嘅牛丼飯都有確切嘅炸蒜片,為牛肉加添左風味😍👍🏻
環境風格