2021-01-27
一直都想黎 趁住同朋友shift pattern夾到就黎試吓book定位 去到唔洗等 不過當日lunch walk-in都唔算多人入面既環境幾好 又有出面既自然光 仲有啲鴨/鵝形既scrubs做裝飾無a la carte揀 得set lunch 包哂三個前菜,一個主菜同甜品圖上:corn ribs - 幾香口,不過用刀义有小小唔方便圖中:beef tartare - 筆者有啲怕食 試左小小 都ok既 感覺好坦蕩蕩😂圖下:spiced ox beef cheek doughnut - 炸得幾脆 個汁都不錯 味道偏濃主菜揀左個魚同埋招牌菜duck and waffle (要另外加錢)圖左:Duck & Waffle - 雖然聽落好似怪怪地 又鹹又甜 不過都幾好食喎!鴨腿好嫩 一撕就黎骨 waffle外脆內軟 撈埋鴨蛋流心蛋黃一齊食 一個字:好食 仲有maple syrup on the side, 可以分開個waffle 兩食圖右:Roasted Fillet of Sea Bass - 無骨魚 唔腥 幾juicy 個creamy sauce 唔錯甜品同朋友一人揀左一個share圖上:ma
無a la carte揀 得set lunch
包哂三個前菜,一個主菜同甜品
甜品同朋友一人揀左一個share
圖上:maple glazed granny smith apple waffle - 同頭先個waffle一樣 外脆內軟 配埋雪糕😛
圖下:warm chocolate pudding with sesame icecream - 筆者最欣賞朱古力甜品 高級餐廳心太軟水準不容置疑 不過唔知點解配芝麻雪糕 唔係雲呢拿會夾d嘛?唔識 仲有唔好忽略佢拌碟果的碎粒 佢"應該"係用liquid nitrogen整成既朱古力碎雪糕(唔知係咪叫雪糕 似朱古力粒多啲)
總括嚟講 不錯既高級brunch選擇