2023-02-25 259 瀏覽
係傳統既味道呀,想食中式糖水一定會諗起佢😄😄(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑濃薑蕃薯糖水($26)呢到既蕃薯糖水完全冇違反商品條例,因為佢啲薑味真係濃到佢認第二,無人敢認第一😂😂一上枱金黃既蕃薯🍠加埋噴曬煙已經好吸引,一飲第一啖直情薑到我叫左出黎😂真係未食過咁薑既糖水🙈🙈冬天食暖身一流,食完都覺得好似好養生咁🤭不過食到中間已經愈食愈辣,最後都係食唔曬😂😂同埋啲蕃薯有幾舊唔夠lum,扣左啲啲分🥲芋茸蓮子西米露($26)呢個都係好多人叫既一款,仲要比我留意到當日叫既咁岩清一色都係男士😂😂女士就食芝麻糊/蕃薯糖水多😛😛呢個有驚喜,佢既芋茸超綿滑,又好重芋頭味,覺得好真才實料既感覺,不過都煲得好好,如果有啲芋頭粒粒口感會仲正🤭🤭價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑上次食過尖沙咀個間開心果露要$48,用呢個價錢係呢到就可以食到2碗😂😂同埋每碗糖水都好大碗,夠足料,呢間價錢完全係抵食🤭🤭交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑係佐敦啲橫街入面,唔算好入,都近大馬路,所以都好方便同易搵,巴士地鐵都勁易去到,泊車就唔好諗喇😂😂附近又多餐廳,最岩食完晚餐再嘆多碗糖水先返屋企🫣🤩🤭環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑呢間鋪頭
係傳統既味道呀,想食中式糖水一定會諗起佢😄😄

(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑

濃薑蕃薯糖水($26)

芋茸蓮子西米露($26)

價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑

環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
呢間鋪頭都有好多年歷史,記得好多年前讀緊大學已經食過好多次,一入到去就見佢拎左好多年米芝蓮獎😝😝鋪頭唔大,但佢唔會為左賺多啲錢放好多張枱,枱同枱之間有足夠空間,環境都乾淨,所以食得幾舒服嫁😌😌

性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
人愈大就唔鍾意食凍既甜品,反而會想食傳統中式糖水,但要搵到一間好味又足料既都唔係話易呀🥲呢間我覺得性價比唔錯,價錢唔貴,糖水款式都多,每碗都足料,包你食完捧住個肚走🤣🤣🤣😁

佳佳甜品 (佐敦)
佐敦寧波街29號地舖