2008-06-08 186 瀏覽
安妮係我由細幫襯到大的面包店 , 我仲好記得10幾年前叫百樂門大角咀入面 , 佢都算係幾間面包店較大型的一間佢有好傳統既 腸仔包 , 雞尾包 , 麥包 , 排包 , 方包 , 叉燒包 , 奶皇包 , 吞拿魚包傳統到連合桃酥 , 叉燒酥 , 皮旦酥等等傳統小食但係亦都有比較特別的日式雞包 , 雞批 , 之士包 , 小型pizza , 牛油cookie , 卷旦等等而且仲有好多款cream cake , 芒果布甸 , 甚至你買旦榚一磅 , 你可以自己擇公仔 , 擇咩味今朝我食既就係日式雞包 同埋 雞美包日式雞包外形非常 beautiful , 入面有白汁加雞肉 , 火退 , 洋蔥面包皮有鹹香 , 餡料好食 , 大大個口感豐富雞尾包我認為係全大角咀最好食的一間面頭有之麻 , 橫間唔係普通既狀飾 , 而係類似墨西哥包既味道入面既餡係鹹奶黃椰絲 , 好似流沙包但係liquid 左的流沙包 , 而且有類似沙粒椰絲既口感現在面粉加價 , 而一個 日式雞包 + 雞尾包也只售7.5元在一個a1面包都不到的價錢下 , 吃到2個城市鄉村風味的面包 , 又飽肚又好味是一種滿足感p.s 面包涷了的時候 , 味道
大角咀入面 , 佢都算係幾間面包店較大型的一間

傳統到連合桃酥 , 叉燒酥 , 皮旦酥等等傳統小食

今朝我食既就係日式雞包 同埋 雞美包

面包皮有鹹香 , 餡料好食 , 大大個口感豐富

雞尾包我認為係全大角咀最好食的一間

是一種滿足感

p.s 面包涷了的時候 , 味道會變得很差 , 用一個微波爐叮一叮佢 , 即時變了人間美食
日式雞包
日式雞包入面既餡