餐廳: 健康齋廚
資訊:

2024-07-19 250 瀏覽
朋友中意食菜多過食肉,今晚就叫左我陪佢去左黃大仙呢間齋菜館,清清地食返餐。餐廳裝修企理簡潔,好有住家感覺,老闆娘都好友善。齋滷味(細)$40有成4-5走唔同口味的酸齋,仲有一款岩口味,入口唔會油膩,又夠入味,酸酸甜甜好開胃。紅燒豆腐$65豆腐漲卜卜,仲好多件,食極都有,調味都適中,唔會過咸,健康之選。涼瓜鮮竹$60涼瓜用豆豉炒過,唔會太苦,味甘又爽脆,枝竹同雲耳索哂精華,送飯一流。腰果菇丁$65西芹爽脆翠綠,菇菇夠哂厚實,腰果香脆,口感豐富之餘,仲夠哂清新。📌健康齋廚地址:黃大仙飛鳳街34號地鋪評語食物性價比高店員友善好客🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong#黃大仙 #飛鳳街 #健康齋廚 #齋滷味 #紅燒豆腐 #涼瓜鮮竹 #腰果菇丁 #傳統齋菜

齋滷味(細)$40

地址:黃大仙飛鳳街34號地鋪

評語
食物性價比高
店員友善好客

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)