2019-07-07 3100 瀏覽
🥢傳統元朗盆菜專門店🥢除了新年會想到食盆菜,有時人多,或者有些地方想搞活動,最方便就係訂盆菜,貪佢方便唔洗煮就有得食🥢傳統家鄉盆菜大盆菜(自取價12位用) $1080🥢內容感覺很豐富,包括有:🥢富貴鮑螺片,家鄉大蝦,明爐燒鴨,豉油雞,酥炸香芋,家鄉炆豬肉,炆冬菇,魚旦,加拿大有機豆腐卜,醬油豬皮,蠔油支竹, 清甜羅白🥢盆菜是傳統元朗盆菜的味道,湯汁很入味夠曬濃帶點南乳味道,但是估大部分都是支竹豬皮羅白同豆腐,肉佔的比例很少,表面的肉雞燒鴨份量好似例牌都無,所以12人盆不能夠每人一舊,有點不滿足。炆豬肉炆的入味好食,但係一半是肥肉,唔食肥的朋友變了無肉食🥢味道傳統好食的元朗盆菜,只是肉類比例真的太少,對食肉獸來講有點不太滿足,鍾意食齋菜的朋友會適合些按右上角按三點,要按 就唔會錯過貼文啦萬里緣盆菜專門店地址: 元朗安寧路11號地下#元朗盆菜#盆菜#香港美食#香港小店#今晚食咩好#今晚食乜好#食好西#食好西系列#非廣告#吃貨#吃貨日常#吃貨人生#吃貨日記#支持小店#旅行日記#食評#食好西元朗美食#hongkongfood#food#foodie#h
🥢傳統元朗盆菜專門店

🥢傳統家鄉盆菜大盆菜(自取價12位用) $1080

🥢內容感覺很豐富,包括有:

按右上角按三點,要按[貼文通知] 就唔會錯過貼文啦

萬里緣盆菜專門店

地址: 元朗安寧路11號地下

#hongkongfood#food#foodie#hkfoodie#hongkongfoodie#eat#eatgoodwesteatbadwest#Eeeeeats#FoodPhotography