2018-03-29
朋友知我想食川菜,所以提議來四姐川菜食晚餐,佢地話食過好幾次都覺得有水準好食來到原來係商廈1樓既私房菜,地方唔算大,不過如果多人可以book房。出餐速度都好快,所有餸菜上齊後,每枱仲會送個炒菜,呢個服務抵讚!四川涼麵估唔到涼菜都咁大碟,麵條煙韌度適中,將滿滿既川辣配料撈落麵入面,突然好有新年撈起撈起既感覺!食落都幾辣架,我就係鍾意川菜夠辣夠剌激!好正!辣子雞以前唔明點解要將d雞切到勁細粒,而家終於知道呢個就係招牌菜既特式,每一粒雞粒一咬開就湧出香辣味,雞汁亦無流失,食幾粒頭頂𣊬間暮煙,越食越滋味!食埋辣椒,即刻有噴火既感覺,不過食一兩粒好了!鍋巴肉片鍋巴一定要即時食先脆卜卜,蕃茄好甜好好食,食左辣野食蕃茄舒緩下。另外有午餐肉、豬肉片、雲耳同鍋荀,味道都唔錯呢!
四川涼麵
辣子雞