2021-06-24 1872 瀏覽
呢間之前一直都想試,呢到嘅門口設計特別有北歐嘅風格,簡約而突出!我知道有好多人喺度打卡。今次就同朋友過嚟試吓佢哋嘅lunch set (178 $ pp) 包括左頭盤、沙律和主菜。而頭盤都有幾項嘅選擇,今次我就試咗佢哋嘅Avgolemono tis Giagias 同 Tzatziki Theodoros。Avgolemono tis Giagias 係一個超濃郁嘅雞湯,入邊會有啲雞肉連雞皮,再配合埋蛋黃同檸檬汁熬製而成嘅湯,飲落去都有少少香草嘅味道,但整體來講會比較鹹同有非常濃郁嘅油脂味,如果叫埋佢哋個薄餅,再加埋碗湯就一流👌Tzatziki Theodoros 係一個乳酪再配埋蔬菜沙律嘅前菜,食落去好清新,但係係一個相對性比較飽肚嘅前菜。而個Cypriot salad 口感十分有趣,首先要將面上嘅材料同乳酪相伴,上面會有好多脆脆,而且加入咗少少橄欖油同西柚,個人都好鍾意呢個菜式!而主菜我分別叫咗佢哋嘅燒雞肉同豬肉,會配有希臘薄餅,未食到主菜嗰陣時已經非常之飽,係呢個時候,我決定打包呢份主菜食落去嘅味道好似wrap,雞肉同豬肉都算滑,而且入邊都配左唔同嘅蔬菜!而餐廳入邊裝修都非常之休

Avgolemono  tis  Giagias

Tzatziki  theodoros

Cypriot  salad

Chicken  souvlaki

而餐廳入邊裝修都非常之休閒,好有歐洲嘅風味。

Avgolemono  tis  Giagias
Tzatziki  theodoros