2021-03-13
接完女朋友仔放工,突然間想食牛腩麵,就開goolge search邊到有得食。結果就話公司附近有間新開張冇耐嘅永豪麵家,就決定試試佢~餐廳新開張冇耐,非常之整潔。坐低點野食,發現原來呢間麵家係歷史悠久,主打傳統手藝做嘅竹昇麵,老闆娘仲好推介佢地嘅超人氣炸鯪魚球。.🔻柱候牛根麵味道:8/10價錢:$40出色嘅牛根麵,牛筋腩肥瘦均勻,肥得黎肉質又燜得夠軟稔。牛腩都好吸收到柱候醬,超級入味。再配上竹昇麵,好食!.🔻豬手麵味道:8/10價錢:$40豬手外皮爽滑,而且帶點南乳嘅香味。配上竹昇麵,非常入味。而且份量夠多,有2隻足料嘅豬手。.🔻炸鯪魚球味道:8.5/10價錢:$35個人覺得呢個係必點嘅菜式。鯪魚球係師傅每日新鮮手打,再加上鋪頭自家嘅陳皮,即叫即炸!食落口口感有濃濃嘅陳皮味、加上彈牙嘅鯪魚肉,再配上蜆蚧汁,真係好好食!.另外我地仲叫左一碟腩汁嘅菜心同一杯凍奶茶。特別一提,餐廳個辣醬都好好味!~
🔻柱候牛根麵
味道:8/10