2024-07-09 274 瀏覽
本來冇諗住咁快再食,但上次嚟見餐牌有芝士菠菜,礙於佢較貴($95),冇食到,加上想帶老人家試下印度菜,於是星期日再過嚟。以為星期日lunch時間鋪頭會多人啲?嚟到時都係得1-2檯客。以為假日冇set lunch?佢不但止有,menu同價錢仲同平日一樣添。今次3個人,試另外2款午市套餐,加配芒果乳酪,仲散叫芝士菠菜。西式蕃茄湯:餐湯唔係上次黃色的豆湯;好香蕃茄味,似茄膏,辣辣地,開胃咖哩牛肉:好似係最貴的套餐,但亦只係$63;咖喱香但唔辣,辣度低過餐湯,都好食Green onion naan:同上次一樣,好食雞肉炒飯(冇影相):呢個餐$55;我冇食,炒飯睇落去唔算係粒粒分明,有少少「淋pat pat 」咁,少少失望,而且冇乜特色芝士菠菜:$95,但唔大碟架;佢用料始終簡單,亦唔係貴價食材,所以真係有少少貴;好食,味道非常溫和,易入口;硬芝士似豆腐乾,食落同其他印度餐廳好似有少少唔同;配烤餅食唔錯,只係接近2個set lunch的價錢,性價比唔高~~芒果乳酪:跟餐加$20,推薦!飲品濃稠,有芒果味,老人家都話幾好飲如果今次冇散叫,只係安安分分點午市套餐,我會覺得超值,始終係假日出街食飯,唔

Green onion naan:同上次一樣,好食

如果今次冇散叫,只係安安分分點午市套餐,我會覺得超值,始終係假日出街食飯,唔少食肆都會有weekend menu,而呢度就同平日一樣,明碼實價,免收加一。

點餐時,因為我哋點的其中一個餐係雞肉炒飯,所以,我問老闆(估計係)呢個餐仲有冇得配naan,佢答話個餐係飯,冇得額外再跟白飯/原味烤餅/green onion naan;於是,我哋就話咖哩牛肉果個餐就跟green onion naan~食物送上時,發現老闆好慷慨,送上2大件(切成8小份)green onion naan。當餐湯送上後,因為我哋係3個人2個餐,所以只得2碗湯,我問老闆攞多隻碗,諗住share,但佢聽到我話要碗,就直接話俾多碗湯我,所以我哋最後唔使分,可以一人一碗。今次帶埋老人家嚟,喺食嘢過程中,老人家講咗好幾次:「咁樣做唔做得住架?」因為餐廳客少,加上價格咁抵的話,都唔知賺乜喇~~雖然喺食物方面,今次的雞肉炒飯望落好似麻麻,而呢度的咖哩可能要遷就香港人口味而唔太濃烈、唔太刺激(有啲人可能會覺得溫溫吞吞咁),不過,整體嚟講,餐廳的性價比喺而家的消費下已經無得頂,希望佢越做越好啦!
2024-06-30