餐廳: Tokio Joe
資訊:

2023-02-25 1324 瀏覽
#中環地膽 帶我試蘭桂芳屹立二十年嘅日本料理!裝潢以傳統日式設計,中間一張特長壽司吧枱相當有氣勢!燈光微暗好有feel! 揀Tasting Menu 就可試哂佢地推介名菜,包括有前菜、刺身、壽司、日本A5和牛及甜品,好豐富!🍣🥢Joe’s Tasting Menu $950/位 🥗Chef’s Appetizer: 以鮮甜嘅阿拉斯加長腳蟹肉伴帶點咸嘅嘅魚子醬,口感清爽細膩!作為開胃菜一流! 🍣Sashimi:刺身有拖羅、深海池魚、油甘魚、左口魚邊、吞拿魚沙律同磯煮鮑魚片;拖羅脂香四溢,吞拿魚沙律軟綿甘香!深海池魚、油甘魚同右口魚鮮味十足,樣樣都新鮮!🍣Sushi:壽司有左口魚、鮮帶子、牡丹蝦、辣吞拿魚他他配壽司脆飯同海膽;帶子同牡丹蝦鮮甜無比!辣吞拿魚他他配脆飯,帶點微辣口感卜卜脆非常驚喜!仲有我最愛嘅海膽~香濃又美味!🍤Tempura:天婦羅炸物有三文魚同左口魚,兩款都酥脆香口唔油膩!🥩Beef Hitokuchi Yaki:以牛油將M9和牛似鐵板薄燒過,然後加埋香蒜片卷起,肉嫩香濃又惹味,肉汁滿滿好精彩!🍜Joe’s Inaniwa Noodles:熱食嘅自家製龍蝦湯讚岐烏,特濃郁
#中環地膽 帶我試蘭桂芳屹立二十年嘅日本料理!裝潢以傳統日式設計,中間一張特長壽司吧枱相當有氣勢!燈光微暗好有feel! 揀Tasting Menu 就可試哂佢地推介名菜,包括有前菜、刺身壽司、日本A5和牛及甜品,好豐富!
🍣🥢Joe’s Tasting Menu $950/位

🍜Joe’s Inaniwa Noodles:熱食嘅自家製龍蝦湯讚岐烏,特濃郁嘅湯底,加上軟身爽口嘅烏冬,每一啖都好掛湯!食完暖笠笠!
🍮Kyoto Matcha Ice Cream:最後有香甜嘅京都抹茶雪糕同生果為tasting menu劃上完美句號!

Tokio Joe
地址📍:中環蘭桂坊16號地舖