餐廳: 紅雞冰廳
資訊:

2021-04-26 149 瀏覽
九龍城出名除咗係泰國嘢同埋打邊爐之外亦都係唔少傳統舊式茶餐廳麵包舖集中嘅地方九龍城區嘅食肆亦都可以話係質素有保證 今日去九龍城去附近買麵包順便食個晏晝於是就揀左間茶餐廳試吓地道的既食物跟住就叫咗個 經典傳統港式焗豬扒飯🐖$68價錢相對於其他茶餐廳係貴咗少少 可能因為地段關係 店內嘅裝修都幾傳統 平日晏晝時段去都見人龍不斷 豬扒飯嚟到布滿左芝士 豬扒都有一大塊 食落去都幾驚喜 因為之前睇過YouTube介紹有間西營盤第一既焗豬扒飯 同今次食嘅豬扒飯相比 覺得呢間餐廳嘅焗豬扒飯更勝一籌 豬扒兩邊都係脆脆地 飯亦都係炒飯底 最緊要嘅係用料十足 食落去好明顯加咗唔少番茄🍅 唔同其他餐廳用番茄醬蕃茄膏代替 所以焗豬扒飯亦都有好濃烈嘅蕃茄味道 同一時間因為蕃茄用料比較多 有啲朋友就可能會覺得個飯比較酸個人就覺得味道啱啱好 炒飯底亦都做得好好唔會係其他餐廳咁淨係一兜白飯 總括來講呢個焗豬扒飯評分都幾高 值得一試凍奶茶☕️去親傳統茶餐廳一定要試吓佢哋嘅奶茶先知夠唔夠地道 咁落去真係傳統茶餐廳港式奶茶嘅味道 唔會比個甜味覆蓋 而家都好少新式嘅冰室做到呢浸味道 難得傳統茶餐廳搵到一定要好好保留!☺️

跟住就叫咗個
經典傳統港式焗豬扒飯🐖$68