2024-06-10
大家族食飯 咁啱知道以前食開果間九龍城大同私房菜係尖沙咀重開就打電話約左。新店裝修的好靚 咁啱聖誕有埋聖誕樹。老闆話每晚最多做兩圍大臺 所以一定要事先約。🫡我地叫左十幾款菜有幾樣特別鍾意。😛😘燕窩鷓鴣粥 用金華火腿同冬瓜蓉加少少燕窩 好match 好有質感成碗野😙跟住食‘’撈起 ‘’ 老闆要要加飯加生菜一齊食幾得意D魚好爽口😚總有我最鍾意食既蜜汁火方 佢既做法比較新奇用菠蘿同三文治麵包 幾fresh 成個口感總有乳鴿 D乳鴿汁暖粒粒淋上去加D檸檬 好夾毫無油膩感😍總有碟苦瓜雖然我本身唔鍾意食苦瓜 試左一塊又真係爽過平時食果D同埋真係唔苦老闆話原來佢地啤水啤左兩個鐘好有心機🙏🏼臨尾總有咖喱牛腩加荷葉飯 咖喱好香煮到D牛腩好入味 撈落熱辣辣既荷葉飯到 好香口好好送飯最後糖水有陳皮紅豆沙 好足料D好香陳皮味食左兩個幾鐘好飽 好啱一大家族飯聚 環境又舒服高檔菜式別出心裁 同一辦酒樓好唔同好有新鮮感。屋企人食完都狂like .總可以自己帶酒上去唔收開瓶費 啱曬D長輩可以帶酒上去圍威喂飲🤣✅
我地叫左十幾款菜有幾樣特別鍾意。😛😘
總有乳鴿 D乳鴿汁暖粒粒淋上去加D檸檬 好夾毫無油膩感😍
最後糖水有陳皮紅豆沙 好足料D好香陳皮味